Głośniki systemowe 16 cm

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mangusta16
    Classic
    • 2011
    • 6

Głośniki systemowe 16 cm

Zamieszczone przez octaviars1
    3.0d
    do czasu aż korba wyszłaby ci bokiem :wink:
  • Veetec
    Classic
    • 2010
    • 37

Głośniki systemowe 16 cm

Chodzi o Merca W124.
    Jako że fabryczne miejsca na głośniki w W124 absolutnie nie dają szansy na zamontowanie czegoś sensownego postanowiłem, że wsadzę tam dorabiane panele na drzwi (+ wygłuszenie). No i do tych paneli trzeba jakieś głośniki ...
    Radio jakie posiadam to PIONEER DEH-1500UBB.

Człowiek, który będzie montował mi panele proponuje mi zestaw głośników HERTZ DSK 165.
    Hertz należy do potężnej włoskiej grupy Elettromedia. Nowa marka zajmuje się przede wszystkim głośnikami, które dodatkowo uzupełnia oferta multimedialna oraz wzmacniacze. Dzięki temu firma świetnie uzupełnia ofertę Audison-a. Specjalnością

Podpięcie bezpośrednio pod radio.

Kiedyś, w innym aucie (Mazda 626GF) miałem zestaw Hertz ESK570 podpięty bezpośrednio pod radio Panasonic CQ-C1301N. Średnio byłem z tego zadowolony. Gwizdki świdrowały ucho a w niskich tonach czegoś brakowało. Dopiero jak w tylne drzwi dołożyłem głośniki Infinity 6812cf to bylem zadowolony z basu. W wszystkich drzwiach było wygłuszenie.

W kolejnym aucie (Octavia1) miałem głośniki DEGO ST650 podpięte pod radio Pioneer DEH-2120UB i tu bas był lepszy niż z samych Hertz ESK570 ale oczywiście nieco gorszy niż z połączenia w/w HERTZ i Infinity. Natomiast co do gwizdków to po "przesiadce" z tych "świdrujących" HERTZ'ow na DEGO to początkowo myślałem, że nie działają . Drzwi tu tez były wygłuszone.

DEGO ST650
    Firma Dego posiada już ponad 40-letnie doświadczenie w elektro-akustyce. Posiada zaawansowane systemy pomiarowe oraz własną komorę bezechową do testowania swoich produktów. Ten solidny fundament sprzętowy, wiedzy teoretycznej i praktyczn

Co koledzy sądzą o DEGO ST650 i o HERTZ DSK 165?
    A może zaproponowalibyście jeszcze coś innego w rozmiarze 16?
    Kiedyś O1 L&K 2001r. 1.8 20V turbo 150KM AT kombi
    Obecnie Mercedes W124 220E 1993r. 2.2 benzyna 150KM

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

Veetec, z wymienionych przez Ciebie bez wahania wybieram DEGO ST 650, DSK przy nich to klasa "śmietnikowa" :diabelski_usmiech
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Veetec
        Classic
        • 2010
        • 37

Aktualnie w grę wchodzi:

1. DEGO ST650
        2. u-Dimension EL Comp 6
        3. Infinity REF 6530 CS

Podpięte (na razie) bezpośrednio pod radio Pioneer DEH-1500UBB.
        Co możecie powiedzieć o tych głośnikach?
        Kiedyś O1 L&K 2001r. 1.8 20V turbo 150KM AT kombi
        Obecnie Mercedes W124 220E 1993r. 2.2 benzyna 150KM

Komentarz

Pracuję...